Bränna mera fett?

Här är 9 smarta genvägar:

1. Intervallträning- Intervallträning ökar tillväxthormoner i kroppen vilket bränner mycket fett. Att variera intervallträning med vanlig konditionsträning är bra, det ger en stor energiförbrukning.

2. Lyft vikter- Muskler kräver mycket energi bara för att finnas till, vilket betyder att din basala energiförbrukning när du bara ligger still ökar om du har mer muskler.

3. Promenera mera- Stillasittande är katastrof, att vara aktiv i vardagen är viktigare än att träna. När vi sitter hela dagarna går fettförbränningen ner på sparlåga. Ta korta pauser och gärna ett par promenader varje dag.

4. Ät riktiga råvaror- Naturliga råvaror innehåller mycket vatten, du kan alltså äta mer mat för mindre kalorier. Mat som pasta, färdiga köttbullar och ketchup är väldigt koncentrerade och ger mycket energi eftersom du äter mer av dem. Att äta riktiga råvaror gör underverk för de allra flesta.

5. Ät gröt till frukost- På morgonen har vi bäst insulinkänslighet och tål kolhydrater bättre än senare på dagen. Det är en bra idé att börja dagen med exempelvis gröt.Gröt till frukost och grönsaker till middag är en bra riktlinje för de allra flesta.

6. Vitaminboosta- För vissa kan vitaminbrist ligga bakom en dålig fettförbränning. Särskilt B-vitamin och D-vitamin är viktigt för att vår kropp ska kunna bränna fett effektivt.

7. Ät omega 3- Omega 3 kan faktiskt öka fettförbränningen, särskilt när du äter den i form av fet fisk. För den som inte äter fisk kan tillskott vara en bra idé, det är viktigt för hjärta och hjärna.

8. Ät mer mat! – Äter du små portioner för att gå ner i vikt? Det kan ge motsatt effekt. När du äter för lite blir det ett slags svält för kroppen och fettinlagringen ökar. Om du dessutom ger upp och börjar äta mycket mer kommer din fettförbränning vara sänkt och du går upp ännu mer i vikt. Äter du 2 500 kalorier per dag kan du minska ditt intag med 500 kalorier.

9. Drick mer vatten-Att dricka vatten är faktiskt jätteviktigt, dricker du en halv liter vatten om dagen ökar värmeproduktionen i kroppen vilket i sig bränner 20 kalorier. Det är en enkel rutin som gör skillnad.